2015. május 8., péntek

Sütés-főzés mikróban...

A legtöbb tanulmány egyetért egy dologban:
a mikrohullámozott étel tápértéke jelentősen kevesebb mint a melegítés előtt.


Íme néhány tanulmány amelyek szemléltetik a mikrohullámú sütő káros hatásait.
A mikróból kivett brokkoli elveszti jótékony antioxidáns hatásának 97%-át.
A párolt brokkolinál ez a veszteség csak 11%-ban nyilvánul meg. Pár fenolos vegyület és glükozinolátok is elvesztek.
A tanulmány 2003 novemberében jelent meg a 'Journal of the Science of Food and Agriculture' folyóiratban.
 

A spárga C-vitamin tartalma lebomlott, egy 1999-es skandináv tanulmány szerint.

Egy másik tanulmány megállapította, hogy a fokhagymában 60 másodperces mikrózás után alig lehetett allinázt találni, amely a fokhagyma elsődleges rákellenes összetevője.

Egy japán tanulmány szerint mindössze 6 perces mikrohullámú melegítés a tej B12 vitamin tartalmát a szervezet által felvehetetlen állapotba alakitja át.

Egy 1992-es tanulmány megállapította, hogy az anyatej elvesztette lizozim aktivitását, antitestjeit és sokkal megfelelőbb környezetté vált a potenciálisan patogén baktériumok növekedéséhez.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése